Kundtjänst

Supporten är öppen dygnet runt:

Live Chatt är tillgängligt 24/7: Live chatt är tillgängligt dygnet runt. Mellan 08:00-01:00 så erbjuder vi hjälp på Svenska, utöver dessa tider så kan det hända att vi assisterar dig på Engelska.

Epost: 08:00-01:00 7 dagar i veckan; support@sverigekronan.com

För att komma i kontakt med oss via chatten, vänligen klicka på knappen nere i det högra hörnet på sidan.

 

Fråga: Hur begär jag ett uttag?

Svar: För att begära ett uttag av dina vunna pengar klickar du på Konto och sedan Uttag. Vi ber att du begär uttaget till samma konto eller kort som din senaste insättning gjordes ifrån. Om du har använt PaysafeCard eller Zimpler vid din senaste insättning ber vi att du begär uttaget till ditt bankkonto via Trustly.

Fråga: Hur byter jag lösenord?

Svar: Ingen fara att du har glömt ditt lösenord – det händer oss alla! För att ändra till ett nytt lösenord klickar du enkelt på "Glömt lösenord" som du hittar bredvid inloggningsrutan. Du får där instruktioner till din mail för att återställa ditt lösenord.

Fråga: Hur ändrar jag mailadress?

Svar: För att uppdatera din email-adress ber vi att du tar kontakt med oss via chatt eller email så hjälper vi dig gärna.

Fråga: Hur stänger jag mitt konto?

Svar: För att stänga ditt spelkonto ber vi att du kontaktar oss via chatt eller email så hjälper vi dig självklart med detta.

Fråga: Hur sätter jag en insättningsgräns?

Svar: Vi rekommenderar att alla sätter en insättningsgräns. Det gör du enkelt själv genom att klicka in på Konto och sedan Begränsningar där du kan välja att sätta daglig, veckovis eller månadsvis gräns.

Fråga: Hur öppnar jag mitt konto efter stängning?

Svar: Ett spelkonto som är stängt på obestämd tid (det vill säga ej permanent stängt) kan öppnas igen genom att du kontaktar vår kundservice via chatt eller email så hjälper vi dig vidare.

Fråga: Får jag spela på ert casino?

Svar: Du har möjlighet att öppna ett spelkonto om du är över 18 år samt att du inte är en invånare av någon av följande länder: Mauritius, Montenegro, Marocko, Namibia, Paraguay, Peru, Filippinerna, Puerto Rico, Serbien, Sydafrika, Sri Lanka, Syrien, Taiwan, Thailand, Tunisien, Turkiet, Förenta staterna och andra amerikanska territorier, Algeriet, Angola, Bolivia , Kanada, Kina, Colombia, Costa Rica, Cypern, Danmark, Dominica, Dominikanska republiken, Gabon, Grenada, Hong Kong, Indien, Indonesien, Iran, Irak, Israel, Italien, Jordanien, Malaysia, Storbritannien, Spanien, Frankrike.

Fråga: Jag tänkte göra min första insättning, vad har ni för erbjudanden/omsättningskrav?

Svar: Vad roligt att höra att du planerar att göra en första insättning hos oss! Du kan läsa om vårt nuvarande erbjudande samt dess regler här: www.sverigekronan.com/kampanjer

Fråga: Kan jag spela från mobil/surfplatta?

Svar: Självklart kan du det, vi har en anpassad mobilsida. För att besöka den skriver du endast in vår hemside-adress på din valda webbläsare i din mobil eller läsplatta.

Fråga: Mitt spel är inte rättat korrekt?

Svar: Vi beklagar olägenheten, i sällsynta fall inträffar dessvärre misstag när spel rättas. Var snäll och kontakta vår kundservice med ditt kupong-ID så ska vi självklart hjälpa dig vidare.

Fråga: Varför finns inte matchen jag vill spela på tillgänglig?

Svar: Om du saknar en match ber vi att du kontaktar oss via chatt eller email så kollar vi upp om din match kommer att komma upp under dagen eller kvällen.

Fråga: Jag kan inte skapa ett konto, står endast 1 registrerat konto per IP?

Svar: Det är endast tillåtet att skapa ett spelkonto per person/IP samt hushåll. Om du har ett spelkonto sedan tidigare ber vi att du använder dig av det, och du kan klicka på ”Glömt Lösenord” om du ej minns din inloggning.

Fråga: Mitt spel låste sig mitt under en spelrunda, vad ska jag göra?

Svar: Spelen använder dessvärre en hel del av minnet i webbläsaren. Vi ber att du loggar ut från ditt spelkonto, rensar cache och cookies och startar om webbläsaren. Spelet minns spelomgången och du kan logga in och starta spelet på nytt. Om det fortfarande inte skulle fungera ber vi att du kontaktar vår kundservice.

Fråga: Jag gjorde precis en insättning, men har inte fått mina utlovade gratisspinn?

Svar: Vad roligt att höra att du är intresserad av våra erbjudanden! Gratisspinn efter din första insättning aktiveras dagen efter insättningen klockan 10:00 och för alla andra erbjudanden aktiveras gratisspinn dagen efter insättning klockan 12:00.

Fråga: Har jag något konto hos er?

Svar: Det är endast tillåtet att ha ett spelkonto per person/IP och hushåll så om du tror att du kan ha ett spelkonto sedan tidigare ber vi att du kontaktar vår kundservice med fullständigt namn, e-postadress samt personnummer så undersöker vi det för dig.

Fråga: Jag har precis skapat ett konto, men jag kan inte logga in?

Svar: Vad roligt att höra att du har skapat ett spelkonto hos oss! Anledningen till att du inte kan logga in är med största sannolikhet att du inte har aktiverat ditt spelkonto än. Det gör du enkelt med aktiveringslänken du har fått skickad till din email-adress.

Fråga: Varför har inte mitt uttag skickats?

Svar: Grattis till din vinst! Den största anledningen till uttag som dröjer är att vi ej än har mottagit alla efterfrågade dokument. Var snäll och kika i din email-inkorg efter ett email från oss och kontakta gärna vår kundservice om du inte hittar någon information gällande verifiering.

JUVENTUS MOT MONACO

Få upp till 300 kr tillbaka med vårt riskfria spel!
Dags för semifinal i Champions League och ikväll står det mellan Juventus och Monaco. Kommer Juventus ha extra stöd då de spelar på hemmaplan eller är det Monaco som kommer knipa finalplatsen? Spela på den efterlängtade matchen mellan två potentiella vinnare med SverigeKronan!
 
Tisdag 09/05: Riskfritt spel
 
Ta del av matchspänningen med ett riskfritt spel och få insatsen tillbaka om du förlorar:
  • Lägg ett spel innan matchstart med minimum odds 1.50 på Juventus - Monaco
  • Lägg sedan ett livespel till samma värde efter avspark
  • Om ditt först lagda livespel går förlorat betalar vi tillbaka din insats, upp till 300 kr

ANMÄL DIG

Hur du spelar: Klicka på ”Anmäl dig” för att delta i erbjudandet och lägg ett spel på matchen Juventus - Monaco som spelas 09/05, kl. 20.45. Lägg ett spel innan matchstart med minimum odds 1.50 och sedan ett till spel när matchen startat. Eventuell återbetalning sker onsdag 10/05 senast kl. 16:00.
 

Regler och villkor
1. SverigeKronans generella regler och villkor gäller.
2. Juventus mot Monaco refereras från och med nu som kampanjen.
3. Spelen är tillgängliga via dator, mobil och surfplatta.
4. Vid misstänkt bonus-missbruk eller bedrägeri har SverigeKronan rätten att stänga kontot tills en grundlig undersökning genomförts. Vid de fallen har SverigeKronan även rätten att ta tillbaka de eventuella vinster och bonusar som genererats.
5. Detta erbjudande är endast tillgängligt för spelare bosatta i Sverige.
6. Detta erbjudande kan inte kombineras med andra erbjudanden.
7. För att delta i erbjudandet måste du klicka på ”Anmäl dig” innan du lägger ett spel.
8. Erbjudandet gäller endast på spel som placeras före matchstart i matchen mellan Juventus och Monaco (09/05/2017, kl. 20.45). För att kvalificera till det riskfria spelet måste spelaren lägga ett singelspel före avspark och ett livespel till samma värde efter matchstart.
9. Maximalt återbetalningsvärde är 300 kr och minsta giltiga bet för att kvalificera sig till kampanjen är 50 kr. Värdet på det riskfria spelet är lika stort som insatsen på det första singelspelet som spelaren har placerat före matchstart mellan Juventus och Monaco.
10. Det riskfria spelet är det första singelspelet placerat på Liveodds på den aktiva matchen mellan Juventus och Monaco. Då fler än ett val görs på samma spelkupong för Liveodds räknas det riskfria spelet som det val som står först på spelkupongen. Liveodds är spel som placeras efter att avspark har skett i matchen.
11. En återbetalning av spel måste omsättas inom 7 dagar.
12. Notera att ”före matchstart” definieras som spel vilka har placerats före avspark.
13. Samtliga spel (före och efter matchstart) måste placeras och betalas för på vanligt vis. I det fallet att det riskfria spelet går förlorat betalas din insats tillbaka till ditt spelkonto inom 24 timmar efter matchens slut.
14. En vinst från det riskfria spelet räknas som bonuspengar måste omsättas en (1) gång med minimum odds på 1.50 innan eventuell vinst kan tas ut.
15. Om du väljer att använda funktionen Cash Out kommer inte det spelet att räknas till erbjudandet.
16. Där något villkor för erbjudandet är överträtt eller om det framkommer några bevis för att en serie spel placerats av en spelare som på grund av insättningsbonus, gratisspel, riskfria spel eller något annat marknadsföringserbjudande resulterar i garanterad vinst för kund oberoende av utgången, antingen individuellt eller som del av grupp, förbehåller sig SverigeKronan rätten att återta bonuselementet i sådana erbjudanden och efter SverigeKronans eget gottfinnande antingen fastställa spel/insatser enligt de korrekta oddsen, annullera gratisspel eller riskfria spel eller annullera alla spel finansierade av insättningsbonusen. Dessutom förbehåller sig SverigeKronan rätten att ta ut en administrationsavgift för kunden upp till och med värdet av insättningsbonusen, gratisspelet eller det riskfria spelet eller ytterligare betalning för att täcka administrationskostnader. SverigeKronan förbehåller sig även rätten att be kunder tillhandahålla tillräcklig dokumentation för att SverigeKronan efter eget gottfinnande ska bli nöjda och kunna säkerställa en kunds identitet innan SverigeKronan krediterar konton med bonusar, gratisspel, riskfria spel (kampanj) eller erbjudanden. Exempel på riskfria spel inkluderar att satsa på två lag i samma spel/match. I form av en konflikt äger SverigeKronans ledning rätten att avgöra om satsningen är riskfri eller inte. Om det framkommer att en eller flera spelare är i maskopi med varandra kommer deras konton att stängas ner och alla pengar låsas permanent.

Vi har summerat din session här nedanför. Vill du fortsätta spela?

Produkt Vinster Omsättning Totalt