Kundtjänst

Supporten är öppen dygnet runt:

Live Chatt är tillgängligt 24/7: Live chatt är tillgängligt dygnet runt. Mellan 08:00-01:00 så erbjuder vi hjälp på Svenska, utöver dessa tider så kan det hända att vi assisterar dig på Engelska.

Epost: 08:00-01:00 7 dagar i veckan; support@sverigekronan.com

För att komma i kontakt med oss via chatten, vänligen klicka på knappen nere i det högra hörnet på sidan.

 

Fråga: Hur begär jag ett uttag?

Svar: För att begära ett uttag av dina vunna pengar klickar du på Konto och sedan Uttag. Vi ber att du begär uttaget till samma konto eller kort som din senaste insättning gjordes ifrån. Om du har använt PaysafeCard eller Zimpler vid din senaste insättning ber vi att du begär uttaget till ditt bankkonto via Trustly.

Fråga: Hur byter jag lösenord?

Svar: Ingen fara att du har glömt ditt lösenord – det händer oss alla! För att ändra till ett nytt lösenord klickar du enkelt på "Glömt lösenord" som du hittar bredvid inloggningsrutan. Du får där instruktioner till din mail för att återställa ditt lösenord.

Fråga: Hur ändrar jag mailadress?

Svar: För att uppdatera din email-adress ber vi att du tar kontakt med oss via chatt eller email så hjälper vi dig gärna.

Fråga: Hur stänger jag mitt konto?

Svar: För att stänga ditt spelkonto ber vi att du kontaktar oss via chatt eller email så hjälper vi dig självklart med detta.

Fråga: Hur sätter jag en insättningsgräns?

Svar: Vi rekommenderar att alla sätter en insättningsgräns. Det gör du enkelt själv genom att klicka in på Konto och sedan Begränsningar där du kan välja att sätta daglig, veckovis eller månadsvis gräns.

Fråga: Hur öppnar jag mitt konto efter stängning?

Svar: Ett spelkonto som är stängt på obestämd tid (det vill säga ej permanent stängt) kan öppnas igen genom att du kontaktar vår kundservice via chatt eller email så hjälper vi dig vidare.

Fråga: Får jag spela på ert casino?

Svar: Du har möjlighet att öppna ett spelkonto om du är över 18 år samt att du inte är en invånare av någon av följande länder: Mauritius, Montenegro, Marocko, Namibia, Paraguay, Peru, Filippinerna, Puerto Rico, Serbien, Sydafrika, Sri Lanka, Syrien, Taiwan, Thailand, Tunisien, Turkiet, Förenta staterna och andra amerikanska territorier, Algeriet, Angola, Bolivia , Kanada, Kina, Colombia, Costa Rica, Cypern, Danmark, Dominica, Dominikanska republiken, Gabon, Grenada, Hong Kong, Indien, Indonesien, Iran, Irak, Israel, Italien, Jordanien, Malaysia, Storbritannien, Spanien, Frankrike.

Fråga: Jag tänkte göra min första insättning, vad har ni för erbjudanden/omsättningskrav?

Svar: Vad roligt att höra att du planerar att göra en första insättning hos oss! Du kan läsa om vårt nuvarande erbjudande samt dess regler här: www.sverigekronan.com/kampanjer

Fråga: Kan jag spela från mobil/surfplatta?

Svar: Självklart kan du det, vi har en anpassad mobilsida. För att besöka den skriver du endast in vår hemside-adress på din valda webbläsare i din mobil eller läsplatta.

Fråga: Mitt spel är inte rättat korrekt?

Svar: Vi beklagar olägenheten, i sällsynta fall inträffar dessvärre misstag när spel rättas. Var snäll och kontakta vår kundservice med ditt kupong-ID så ska vi självklart hjälpa dig vidare.

Fråga: Varför finns inte matchen jag vill spela på tillgänglig?

Svar: Om du saknar en match ber vi att du kontaktar oss via chatt eller email så kollar vi upp om din match kommer att komma upp under dagen eller kvällen.

Fråga: Jag kan inte skapa ett konto, står endast 1 registrerat konto per IP?

Svar: Det är endast tillåtet att skapa ett spelkonto per person/IP samt hushåll. Om du har ett spelkonto sedan tidigare ber vi att du använder dig av det, och du kan klicka på ”Glömt Lösenord” om du ej minns din inloggning.

Fråga: Mitt spel låste sig mitt under en spelrunda, vad ska jag göra?

Svar: Spelen använder dessvärre en hel del av minnet i webbläsaren. Vi ber att du loggar ut från ditt spelkonto, rensar cache och cookies och startar om webbläsaren. Spelet minns spelomgången och du kan logga in och starta spelet på nytt. Om det fortfarande inte skulle fungera ber vi att du kontaktar vår kundservice.

Fråga: Jag gjorde precis en insättning, men har inte fått mina utlovade gratisspinn?

Svar: Vad roligt att höra att du är intresserad av våra erbjudanden! Gratisspinn efter din första insättning aktiveras dagen efter insättningen klockan 10:00 och för alla andra erbjudanden aktiveras gratisspinn dagen efter insättning klockan 12:00.

Fråga: Har jag något konto hos er?

Svar: Det är endast tillåtet att ha ett spelkonto per person/IP och hushåll så om du tror att du kan ha ett spelkonto sedan tidigare ber vi att du kontaktar vår kundservice med fullständigt namn, e-postadress samt personnummer så undersöker vi det för dig.

Fråga: Jag har precis skapat ett konto, men jag kan inte logga in?

Svar: Vad roligt att höra att du har skapat ett spelkonto hos oss! Anledningen till att du inte kan logga in är med största sannolikhet att du inte har aktiverat ditt spelkonto än. Det gör du enkelt med aktiveringslänken du har fått skickad till din email-adress.

Fråga: Varför har inte mitt uttag skickats?

Svar: Grattis till din vinst! Den största anledningen till uttag som dröjer är att vi ej än har mottagit alla efterfrågade dokument. Var snäll och kika i din email-inkorg efter ett email från oss och kontakta gärna vår kundservice om du inte hittar någon information gällande verifiering.

Super Lucky Frog
 
Följ med in i en förtrollade och bonusladdad skogsvärld i NetEnt’s Super Lucky Frog. Stora jackpottar och massor av freespins ligger och väntar i skogen, på med gummistövlarna så traskar vi igång direkt!
 
Tema
Till skillnad från många andra jackpot-spel så kan du här välja att provspela med gratispengar, något som uppskattats av väldigt många spelare. Det är 5 hjul med 3 rader och 25 insatslinjer som gäller i detta magiska spel. Om du väljer att spela på alla 25 linjerna hamnar den lägsta insatsen på 2.50kr och den högsta på 500kr, per snurr. Myntvärdet är reglerbart mellan 0.10 och 5, insatsnivån är även den reglerbar mellan 1 – 4. Bland de högst utbetalande symbolerna hittar vi i fallande följd: enhörningen, det lilla trollet, en flygande baby-drake, den tjocka ekorren samt nyckelpigan. 
 
Bonusfunktioner
Spelets Wild-symbol är en blåögd alv med pilbåge och grönt hår, han ersätter alla spelets symboler med undantag för Scatter- och Bonus-symbolerna. Scatter-symbolen dyker upp i form av en liten älva med lila vingar och blont hår och prickar du in 3 älvor på spelplanen belönas du direkt med 10 freespins. 4 stycken Scatter-symboler ger dig 20 freespins och lyckas du snurra fram 5 älvor får du generösa 30 freespins. Samtliga vinster i freespins-läget har en multiplikator på x3 så du erbjuds många chanser till fina vinster!
Om det istället är jackpottarna du drömmer om så är det en Bonus-symbol du ska hålla utkik efter. Du känner lätt igen den så den gestaltas av en groda med en kungakrona och 3 stycken grodor startar bonusspelet som består av ett lyckohjul. På hjulet finns det 1 väg till super-vinsten, 3 vägar till lucky-vinsten och 4 vägar till froggy-vinsten, vilket är namnen på spelets 3 jackpottar. Övriga symboler i lyckohjulet ger en direkt pengavinst så du är med andra ord garanterad en generös vinst i bonusspelet!
 
Summering
Det här är en av NetEnt’s charmigare slots med klockren design såväl som ljudeffekter och bakgrundsmusik. Vi på SverigeKronan gillar den sköna mängd bonus-symboler som finns att snurra hem, lägg därtill hela 3 olika jackpotts och du har ett succé-recept som heter duga. Gör en insättning hos SverigeKronan idag och häng med in i den förtrollade skogen!
 
 
 

Vi har summerat din session här nedanför. Vill du fortsätta spela?

Produkt Vinster Omsättning Totalt